Impressum

Dizajn

Razvoj

Webmaster

KCP, ZSKA

Boris Kadin i Bojan Jablonovec

Što mi je rekao Joseph Beuys ...
Što mi je rekao Joseph Beuys ...

21. 02. U 20 sati, Alt- Knap,

Boris Kadin (Via Negativa)

 

Što mi je rekao Joseph Beuys dok sam mrtav ležao u njegovom naručju 

Solo performans

 

Koncept osmislili i napisali: Boris Kadin i Bojan Jablanovec

Performer: Boris Kadin
Režija i video:  Bojan Jablanovec
Glas: Joseph Beuys, Ja ja ja ja ja, nee nee nee nee nee
Maska: Sanela Milošević
Prosucent: Špela Trošt


“Nitko nije rođen kao umjetnik. Samo se umrijeti može kao umjetnik.”

 

“Postoje tri osnovne kategorije/ vrste umjetnika: oni koji su zaslužili temu kojom se bave; oni koji će ju možda zaslužiti, i oni koji definitivno nisu zaslužili svoju temu. Iz moje vizure, umjetnik može jedino biti dostojan teme ako je bezuvjetno preuzme na sebe i iznađe za nju dokaze u svome tijelu. Da bih dokazao ovu tezu trebat će mi nož večeras. ”  Prema Borisu Joseph Beuys je umjetnik iznad svih kategorija. Zato jedini koji je u mogućnosti pričati o Beuys je ˝mrtvi zec˝  koji,  na otvorenju njegove prve samostalne izložbe,  leži mrtav u njegovom krilu i sluša Josepha Beuysa,  kako interpretira rad Josepha Beuysa.

 

Boris Kadin (1980.) međunarodni umjetnik, autor projekata, performer i kustos. Studij filozofije i povijesti, Sveučilište u Zadru. Član HDLU Zagreb/ multimedija. Djeluje u različitim umjetničkim disciplinama i koristi različite aktivističke strategije od 2001.Višegodišnji suradnik slovenskog kolektiva Via Negativa, trenutno u suradnji sa norveškomgrupom Happy Gorilla Company na projektu „€urope mon amour“, te Lenzom iz Parme gdjeje predstavio novi projekt „Orestea. The post-truth“,  te je  u rujnu 2019. u sklopu 16. Festivala prvih izveo i hrvatsku premijeru projekta „Orestea. The post-truth“. Radi na nizu experimentalnih filmskih projekata „WM-WolotovMachine“ iz Zagreba. Performirao u nizu europskih gradova te u New Yorku. Surađuje sa nizom europskih i svjetskih umjetnika. Svoj rad „69“, predstavio je u suradnji sa albanskim umjetnikom Sabirom Kanaqiem u New Yorku, u Queens Museumu.

 

______________________

Via Negativa je međunarodna platforma za istraživanje, razvoj i produkciju suvremene performativne umjetnosti, oformljena 2002. godine, a djeluje pod umjetničkim vodstvom kazališnog redatelja Bojana Jablanovca. VN je usmjerena  prema kreiranju i istraživanju različitih performerskih strategija, s naglaskom na etiku i živost perfromativnih praksi, procedura i žanrova.  Perfromerske strategije stoga Vie Negative su vrlo različite: kolektivna uprizorenja, lecture- perfromansi, plesene izvedbe, video radovi, radikalne tjelesne prakse  te galerijski projekti. Tako je od 2018. VN  realizirao više od 70 projekata i brojnih radionica. VN kroz svoje projekte ostvaruje suradnju s više od 90 performera iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Belgije, Španjolske , Irske, Poljske, Danske, Finske i Velike Britanije, Islanda, Rumunjske, Mađarske, koji su  predstavljeni u  24 europske zemlje  te Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Sljedeća prikazivanja:

Foto-galerija:

pogledaj sve slike

Ulaznice:
Cijena ulaznice u redovnoj prodaji : 50 kn

Redatelj:
Bojan Jablanovec

Dramaturg:
Boris Kadin i Bojan Jablonovec

Trajanje:
45

Glume:
Boris Kadin

Skladatelj:
Joseph Beuys

Produkcija:
Via negativa

Izvedbe:
1