Impressum

Dizajn

Razvoj

Webmaster

KCP, ZSKA

42. SKAZ
42. SKAZ

42. SUSRETI KAZALIŠNIH AMATERA ZAGREBA

RASPRED PREDSTAVA NA 42. SKAZ-u 16. – 29. 3. 2018.

 

 

16. 3. 2018.

 

17.30

Kazalište BUDILICA d.o.o.

Daniela i Ivana Totić: DIJELITI JE SREĆA

redatelji: Daniela i Ivana Totić

Predstava u uvodnom djelu govori o djeci koja su imućnijeg financijskog stanja i njihovom odnosu prema onoj djeci koja su siromašna. Dio djece im sugerira da pogledaju predstavu "Dijeliti je sreća", koja upravo što nije počela.

Ova priča govori o ponašanju djece i ljudi u Škrtoselu i djeci u Dobroselu, koja se brinu o djedici Rudiju, koji im zauzvrat poklanja priču, te na kraju glumeći Sv.Nikolu i svoje igračke sa kojima se on igrao kao dijete.

Cijela priča ispričana je pokretom, pantomimom i plesno. Nosi snažnu poruku milosrđa i ljubavi.

 

18.00

OKRUGLI STOL

 

18.30

TEATAR K 1- Klub stud. komparativne knjiž. K Filozofskog fak. Sveučilišta u Zagrebu

Teatar K: OVO JE NAJBOLJE ŠTO SMO MOGLI SMISLITI   

redateljica: Maja Lay

Kako smo skoro pa napravili predstavu 

Pronašlo se nekoliko nadobudnih studenata, zaljubljenih u kazalište, ili barem u neki dio njega, koji su htjeli riješiti sve probleme svoje generacije kroz jednu predstavu. Kao i njihova generacija, doživjeli su neuspjeh. Sada vam se žele ispričati što su vas, i sami sebe, iznevjerili. Da su napravili predstavu, ona bi bila jako važna i zaslužila bi biti odigrana. Najviše zato što se predstava koju nisu napravili bavi mladima i njihovim problemima i jer su htjeli pokazati da njihova generacija, unatoč svim lošim prognozama, ipak ima nekakvu perspektivu.

Žao im je, ali ovo je najbolje što su mogli smisliti.

 

19.30

OKRUGLI STOL

 

20.00

TEATAR GAUDEAMUS 1 - Centra KNAP

Quentin Tarantino: SVAKI PAS IMA SVOJ DAN 

redateljica: Rebecca Agić

Policajac na tajnom zadatku mora biti kao Marlon Brando. Da bi obavio posao kako treba mora biti sjajan glumac. Mora biti prirodan. Mora biti strašno prirodan. Ako nije dobar glumac onda je loš glumac, a za ovaj naš posao biti loš glumac je sranje.

(Reservoir Dogs, 1991.g )

21.00

OKRUGLI STOL

 

17. 3. 2018.

 

17.30

Kazališni klub CIGLICA 1

Autorski rad skupine: SAD ZNAŠ

redateljica: Željka Župan Vuksan

Predstava se bavi problemima mladih u današnjem svijetu.  Govori o nasilničkom ponašanju u maloljetničkim vršnjačkim vezama, obiteljskim problemima i međusobnom odnosu mladih.

Jana je djevojka koja za sebe misli da je ružna i debela i da nikada neće naći dečka. Ne osvrće se na probleme svojih bližnjih: brata, sestre, roditelja i najbolje prijateljice Eve koju dečko fizički i psihički zlostavlja. Ovo je priča o surovoj stvarnosti koja se svakodnevno događa svuda oko nas, a pitanje je samo znamo li kojoj strani priče pripadamo.     

 

18.00

OKRUGLI STOL

 

18.30

Kazališni klub CIGLICA 2

Sara Čanić: (NE)ROMANTIČNA LJUBAV

redateljica: Željka Župan Vuksan

Predstava opisuje jednu običnu peteročlanu obitelj u čije se odnose miješaju djed i susjeda tračerica. Obiteljsku zavrzlamu dodatno komplicira otac koji se potpuno nespreman našao u krizi srednjih godina. Postaje član kvartovske teretane i pokušava zavesti zgodnu trenericu pokušavajući pri tome održati red i autoritet u vlastitoj kući.

 

19.30

OKRUGLI STOL

 

20.00

TEATAR MERGIMTARI - Albansko dramsko društvo u Hrvatskoj Mergimtari

Armand Bora: ONI  ULAZE BEZ KUCANJA

redatelji: Leonard  Hamitaj, Armand Bora

Tragikomedija "Oni ulaze bez kucanja" albanskog autora Armanda Bore prvi put se prikazuje na hrvatskom jeziku za javnost, u formi suvremenog kazališta, gdje se isprepliću elementi apsurda, egzistencijalizma, komičnost s tragedijom, sarkazmom i ironijom. Povijest djela "Oni ulaze bez kucanja" je povijest jednog albanskog bračnog para intelektualaca koji je izoliran unutar četiri zida svoga doma, te su oboje u potrazi za  krivnjom. U toj potrazi, vraćaju se konstantno u povijest svojih proživljenih života analizirajući ih kako bi pronašli tu fatalnu pogrešku. Taj život, koji neprestano proživljavaju na isti način na koji slažu svoju prtljagu (odjeću) koju su spremili uzeti sa sobom na prisilnoj internaciji u izoliranim mjestima (Mnogi intelektualci za vrijeme komunizma u Albaniji su bili internirani i prinuđeni da rade po kampovima). Sve prolazi kao u filmu pred očima gledatelja, u punom sjaju, počevši od komičnih situacija te zatim završavajući u onim krajnje dramatičnim. Muž je umjetnik, glazbenik po profesiji, emotivna osoba, kojeg za svoju ženu veže  uzvišena ljubav i iritirajuća rasprostranjenost sitnih svakodnevnih životnih situacija, koje čine njihov život. Žena iako nema neku određenu profesiju, ona simbolizira tjelesnu i duhovnu ljepotu. Ova tragikomedija je prikazana na albanskom jeziku na kazališnim scenama u Tirani, Parizu, Preševu, Tetovu, Prištini, Ulcinju, a na hrvatskom jeziku ju prvi put donosi na scenu produkcija Albanskog dramskog društva u Hrvatskoj kao rezultat suradnje između redatelja Leonarda Hamitaja iz Hrvatske i autora&redatelja Armanda Bore iz Albanije.

21.30

OKRUGLI STOL

 

18. 3. 2018.

 

17.30

MIRAKULI - kazališna družina

Magdalena Carek i Grupa Mirakuli: PIDJAMA PARTY  

redatelji: Iva Sieber i Grupa Mirakuli

Djevojke na kraju četvrtog razreda srednje škole priređuju pidjama party. U toj završnoj večeri prije odlaska na fakultet događa se sve ono što pidjama party jest: otkrivanje tajni, gledanje filmova, sitne provokacije, a na kraju, neizostavan, emotivan rastanak najboljih prijateljica.

 

18.00

OKRUGLI STOL

 

18.30

Kazališna udruga MIST

Eoin Colfer: ANA LIZA I VESELA ORDINACIJA  

redateljica: Maja Lay

Predstava „Ana Liza i vesela ordinacija“ rađena je po ilustriranoj knjizi „Anna Liza and the Happy Practice“ poznatog irskog autora Eoina Colfera. Predstava se bavi problemom mentalnog zdravlja i načina na koji djeca percipiraju tu problematiku. U priči pratimo glavnu junakinju Ana Lizu koja želi poći stopama vlastite majke i postati – psihijatrica. No, biti doktor, i to psihijatar, nije baš lako, a Ana Liza će to shvatiti kada upozna Edija, dječaka koji je tužan zbog vrlo jednostavnog razloga – jer je njegov tata tužan.

 

19.30

OKRUGLI STOL

 

20.00

Učilište ZKM - grupa B12

Katarina Kolega: IGRE SJEĆANJA   

redateljica: Katarina Kolega

Baka Nera pripovijeda svoj život unucima - od rođenja 1917. do smrti 2017. njezin život odvija se u vrtlogu povijesti, ni ne sluteći ona upoznaje velikane naše književnosti i kazališta, a posljedica pojedinih slučajnih susreta bit će velika umjetnička djela. To je priča o životu i o umjetnosti.

 

21.00

OKRUGLI STOL

 

19. 3. 2018.

 

18.00

Dramska skupina Centra za kulturu i film Augusta Cesarca 

Vittorino Andreoli: ODRASTANJE U TRI RUNDE

redateljice:Ita Tissauer Pavičić, Natalija Stipetić Čus

Odrastanje u tri runde adaptacija je završnih poglavlja knjige Pismo učitelju talijanskoga psihijatra Vittorina Andreolija. Na šaljiv se način prikazuje odrastanje djece od prvih koraka pa sve do završetka puberteta, naravno, uz zgode i nezgode toga životnoga razdoblja. Protagonisti iznose tekst koji je svojstven pedagoško-psihološkoj literaturi, a budući da nisu dorasli takvim jezičnim formulacijama i stručnoj terminologiji, tumače ga na svoj doslovan i izvrnut način.

 

18.30

OKRUGLI STOL

 

19.00

KUD "VALENTINOVO"

Kata Barberić: ROĐENDAN

redateljica: Kata Blažević

Snaha Jana prvi put slavi svoj rođendan mada je u kući svekra i svekrve već petnaestak godina. Prigoda je to i da pozove sestru s obitelji u goste. Primila se pečenja kolača, a njen suprug Ivek otišao je kod kume po puru... Gosti samo što nisu došli a Iveka s puricom nema. Jana je uvjerena da kuma peče puricu, te da će Ivek donijeti pečenu puricu. Ali oni se vraćaju sa živom puricom...

 

19.30

OKRUGLI STOL

 

20.00

Učilište ZKM - grupa C 11

Grupa (Prema motivima strip albuma Sun City): SAMO SAN

redateljica:Jadranka Korda Krušlin

 

Priča o zatečenima u prostoru bez sunca.

Priča o dječaku koji zna i o slijepcu koji vidi.

Priča o stvarnoj vili Semolini koje nema.

I o nepoznatoj planeti Šiljo koje ima.

Zatečeni u mjestu u kojem sunce ne izlazi

Uplašeni, grubi, mrzovoljni, otužni likovi.

Što će učiniti dijete i što ćemo mi učiniti djetetu.

Priča o nemogućnosti prepoznavanja.

O snu koji je samo san.

 

21.00

OKRUGLI STOL

 

20. 3. 2018.

 

19.30

TEATAR K 2 - Klub stud. komparativne knjiž. K Filozofskog fak. Sveučilišta u Zagrebu

Teatar K: IGRA GORDOGANA

(Temeljeno na drami “Kralj Gordogan" Radovana Ivšića) 

redateljica: Matea Antunović

Spavali ste. Ne sjećate se što ste sanjali, ali spavali ste sigurno. Kad se probudite, nalazite se u šumi. Dakako. Zvijezde svjetlucaju da vas sjete da ne svjetlucate samo vi. Mjesec je mlad i putuje nebom da vas sjeti da niste jedini putnik. I crn oblak je tu, koji će sakriti mjesec baš kad bude vrijeme. Vjetar prolazi granama da vas sjeti da sve prolazi. Sve je na svom mjestu. Kad je sve na svom mjestu, nešto se mora dogoditi. Što će se dogoditi? Tko zna. Odgovor ovog puta ne leži na zadnjoj stranici bajke, ona ne zna tko će živjeti sretno i do kraja. Možete ih pronaći jedino u vašim mislima, ako otključate svoju maštu. Samo, oprez. Sve što možete zamisliti je stvarno, u svijetu gdje riječi postaju meso.

21.00

OKRUGLI STOL

 

21. 3. 2018.

 

17.30

Dramski studio Dječjeg kazališta Dubrava – grupa Z

Ana Đokić Pongrašić: VITEZ ŽELJEZNOG SRCA 

redatelj: Zoran Skalicki

 “Vitez Željeznog Srca” nije obična bajka. Nema tu ni zlih vještica ni dobrih vila, a opet je sve čarobno, a glavni su junaci kao začarani. Nema tu niti jednog jedinog čarobnjaka, a autorica je uspjela u nešto malo staviti nešto beskarajno veliko.

 

18.00

OKRUGLI STOL

 

18.30

POZOR - Dramska skupina Narodnog sveučilišta Sesvete

Bruno Margetić: NESTALA JE ALISA GROF 

redatelj: Bruno Margetić

U prigradskom naselju dogodio se uznemirujući događaj: djevojka Alisa Grof jednog je dana naprasno nestala. Vijest o njezinom nestanku šaptom se proširila naseljem, a nekoliko vršnjaka odlučilo je pokušati je pronaći. Odlučni u namjeri da joj pomognu otkrit će nekoliko intrigantnih i neobičnih detalja iz života Alise Grof koji im ranije nisu bili poznati, da bi u konačnici o nestaloj djevojci otkrili istinu  kojoj se ni najmanje nisu nadali.

 

19.30

OKRUGLI STOL

 

20.00

MEANDAR - Dramska skupina Narodnog sveučilišta Sesvete

Bruno Margetić: SEEN

redatelj: Bruno Margetić

Seen je predstava o istini i hrabrosti, ali i odgovornosti. Prateći dinamiku odnosa između osmašica neke osnovne škole, Seen prikazuje mnoga lica i naličja njihovih prijateljstava i poznanstava. Predstava locira trenutak u kojem neki od njihovih uspostavljenih obrazaca komuniciranja i postavljanja pucaju po šavovima, a istina koja izbija na vidjelo nepovratno mijenja njihove odnose. Zanimljivo je da hrabrost svoj medij pronalazi u virtualnim kanalima komunikacije, odnosno istina biva kanalizirana prema protagonisticama kroz privatne mikroprostore njihovih mobilnih telefona.

 

21.00

OKRUGLI STOL

 

22. 3. 2018.

 

18.00

ŠAMRLEKI 1 - Dramska skupina Centra KNAP

William Shakespeare: HAMLET

redateljica: Rebecca Agić

Kada sam ovoj grupi od dvanaestoro djece predstavila Hamleta kao lik, djelo … Shakespeara kao autora nitko nije znao o čemu govorim. Sada znaju.

U samoj izvedbi mali glumci neće znati baš previše kolike su tu zapravo ljudske strasti prokazane i kakve su to zapetljane rečenice koje izgovaraju ali to im nisam niti nametala.

To im sada nije važno.

Zašto onda Hamlet? Zašto djeci dati da igraju najteži kazališni komad?

Uronjeni su u kulturno ništavilo, u kojem su zvijezde samoprozvani INFLUENCERI. Ljudi koji ih bombardiraju,sad ne više s televizije nego, iz svijeta bloga na youtubeu, koji im je SVIMA dostupan klikom na mobitelu bez da rodtielji znaju čemu su izloženi.

Ti ljudi, takozvani INFLUENCERI (riječ koja je sasvim normalna svakom prvašiću ) im serviraju NIŠTAVILO kao vrijednost.

Ti ljudi kroje misli našoj djeci.

Tako sam si ja uzela za pravo napraviti istu stvar. Malo drugačije.

Možda arogantno od mene ali Hamlet će uvijek biti (naj )veći INFLUENCER i želim da to znaju. (Rebecca Agić, voditeljica)

 

18.30

OKRUGLI STOL

 

19.00

KUD "DUBRAVA"

Barica Čuček: OSVETA

redatelj: grupa

Ivek godinama, kao i kuma Marija žive u Njemačkoj. Supruga Božica i mama Klara žive u Zagrebu. Božica godinama vara Iveka. Kuma Marija dolazi iz Njemačke s tužnim vijestima. U kući zavlada tuga koja se pretvara u svađu, potrebna je i liječnička pomoć. Sve završava veselo. Sve je bila samo jedna velika osveta.

 

19.30

OKRUGLI STOL

 

20.00

GASTRITIS THEATAR - Dramska skupina Filozofskog fak. Sveučilišta u Zagrebu

Mavro Matasović i Kristina Grubiša: BOLONJSKA TRAGEDIJA

redateljica: Kristina Grubiša

Predstava o suvremenom tragičnom junaku koji ne može pobjeći od svoje sudbine i – zloglasnog administrativnog sustava. Imamo kor! Nudimo katarzu! A bit će i dobre glazbe.

 

21.00

OKRUGLI STOL

 

23. 3. 2018.

 

17.30

DRAMCI - Dramsko-plesna skupina Centra ANZIP

Antonija Kušanić: RASPLESANA TVORNICA DRVENIH IGRAČAKA

redateljica: Antonija Kušanić

Predstava o rasplesanoj tvornici drvenih igračaka je priča koja počinje uobičajenim radnim danom u jednoj tvornici drvenih igračaka. Međutim, iz prizora u prizor nešto se taj tjedan mijenja. Naizgled ničim izazvani, radnici tog tjedna izrađuju neobične drvene igračke koje spajanjem i igrom stvaraju maštovite priče. Koja je pozadina priče te kime ili čime radnici bivaju potaknuti na takvu tajanstvenu suradnju?

Jesu li odgovori na ta pitanja uopće bitni? Što je zapravo bitno?

Dramska skupina „Dramci“ dala je odgovor stvarajući s ljubavlju ovu priču!

 

18.00

OKRUGLI STOL

 

18.30

REFLEKTORI - Dramsko-plesna skupina Centra ANZIP

Nikica Viličić - D. M. Larson: SUPERHEROJI

redateljica: Nikica Viličić

Tekst predstave nastao je adaptacijom scenarija istoimenog naziva „Superheroji“, autora D.M. Larsona (Freedrama.net).

Ponekad se i superheroji umore od svojih moći jer ih na neki način sputavaju u njihovom svakodnevnom životu i predstavljaju im problem. Postavlja se pitanje jeli potrebno odbaciti svoje moći kako bi se uklopili u masi ili postoji neko bolje rješenje?

 

19.00

OKRUGLI STOL

 

19.30

KUD "TREĆA MLADOST" - Matice umirovljenika Peščenice

MOLNAR - VOVK: NIKAD SE NE ZNA

redatelj: Boris Vovk

Usamljeni udovac traži srodnu dušu preko oglasa u novinama.

 

20.00

OKRUGLI STOL

 

20.30

I. HRVATSKA BROADWAY ŠKOLA

Maya Mladenovich, Nicole Vojak: DVA DIJELA JEDNE SLAGALICE

redateljica: Maya Mladenovich

Koncept predstave je cjelina koja predstavlja ultimativne krajnosti ljubavi kroz lakoću života, a koji sadrži tu lakoću poradi kompleksnosti ljubavi.

 

 

21.00

OKRUGLI STOL

 

 

24. 3. 2018.

 

-

 

25. 3. 2018.

 

17.30

MAGUS - Dramska skupina Centra KNAP

Grupa: SVI KONCI SU U MOJIM RUKAMA

redateljica: Marta Bolfan Ugljen

Priča je to o vezama, vidljivima i onima nevidljivima, kojima smo po/vezani jedni sa drugima. I o djevojci koja traži riječ koja počinje sa slovom P, a nije Problem. 

 

18.00

OKRUGLI STOL

 

18.30

PRAKSI - Dramska skupina udruge Praktikum - centra za djecu i mlade

Grupa: BAJKA O KAZALIŠTU

redateljica: Iva Srnec

Bajka o kazalištu je autorski projekt grupe u kojem istražuju međuljudske odnose ljudi koji rade na kazališnoj predstavi te na koji način njihov posao utječe na njih i jesu li odrastanjem zaboravili koji je razlog zašto su i počeli raditi u kazalištu?

Postaje li naš posao iz snova kroz godine samo posao koji odrađujemo ili možemo ostati djeca?

I kakve veze imaju glumci iz sapunice, kritičari, potrgana scenografija i sto klamerica?

 

19.30

OKRUGLI STOL

 

20.00

LUDUS - Dramska skupina Centra KNAP

Grupa - Dante Alighieri: PRAGARA

redatelj: Christian Jalžečić

 

Kroz nas se ide u grad sviju muka,

kroz nas se ide gdje se vječno plače,

kroz nas se ide do propala puka.

 

21.00

OKRUGLI STOL

 

 

26. 3. 2018.

 

17.30

Dramska skupina ŠAMRLEKI 2 - Centra KNAP

Sara Razum (prema motivu L. F. Bauma): SJEDI, PET!

redateljica: Sara Razum

Svima se dogodi da nekad preskočimo odraditi neke svoje školske obaveze. Pa i veliki nekad ne žele otići na posao, kako onda od nas mogu očekivati da ćemo pročitati baš svaku lektiru? Pogotovo kad bi mi puno radije vrijeme provodili s prijateljima, a ne nekim tamo izmišljenim likovima! A da samo ovaj put kažem mami da sam pročitala lektiru i odem se zabavljati s prijateljima? Samo ovaj put. Pročitat ću knjigu kasnije ili nešto. Ma, sigurno ću smisliti nešto. Koliko uopće može biti komplicirana priča o nekom tamo čarobnjaku? Samo da otkrijem gdje je taj Oz i stvar je sređena.

 

18.00

OKRUGLI STOL

 

18.30

GRUPA 7 A - Gradskog kazališta Trešnja

Tea Kržak: Amtigona

redateljica: Tea Kržak

Predstava „Amtigona“ adaptacija je Sofoklove tragedije „Antigona“ po uzoru na komediju Ive Brešana “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”. Ova autorska farsa prenosi Antigonu na daske koje život znače kao jednu Hrvaticu, postavivši je u Dalmatinsku zagoru, i kroz humorističan način pokazuje te formira interes „onih na kojima svijet ostaje“ za svakodnevnicu koja nas okružuje. Amtigona, mlada i neshvaćena hrvatska djevojka, zaglavljena u krčmi sa mještanima svoga maloga grada, pokušava se izboriti za vlastite ideale i ideje u društvu kojem očigledno ne pripada. Cilj predstave je kroz grub humor na vlastiti račun privući mladu publiku kazalištu i klasičnim komadima kao što je „Antigona“ te ih približiti današnjici. Predstava nastaje u sklopu dramskog studija GK Trešnja u suradnji umjetničke organizacije „Točka na i“ u režiji Tee Kržak pod mentorstvom redateljice Ive Srnec.

 

19.30

OKRUGLI STOL

 

20.00

DRAMSKA SKUPINA HRVATSKIH STUDIJA

N. Dominković prema S. Beckettu: SVRŠETAK IGRE

redateljica: Nikolina Dominković

Svršetak igre redateljičin je kazališni eksperiment u cilju stvaranja vlastitog autorskog projekta. Predstava je nastala prema Beckettovoj drami apsurda „Svršetak igre“ i ta na način da su uprizorene samo neke slike iz djela kojima se pristupalo različitim režijama. Pristupalo se lutkarskom režijom, „režijom“ teatar u teatru, režijom plesa i pokreta te „režijom“ glasa. Najveći naglasak stavio se na pokušaj realizacije Mejerholjdove biomehanike. Neke su scene stoga inspirirane, odnosno režirane principima biomehanike. Uza sve to, dijalozi glavnih likova, Hamma i Clova, nešto su izmijenjeni i skraćeni, a u manjoj mjeri nadopisan je i autoričin vlastiti tekst.       

Sve slike u predstavi odvojene su (i istodobno) povezane koreografiranim scenama rata. Redateljica se, u tom smislu, poziva na jednu od glavnih preokupacija teatra apsurda, a ideja iza toga je da predstava na kraju tvori svojevrsni patchwork koji je istodobno istaknut u samoj scenografiji. Kao što nalaže i Beckettova književnost predstava problematizira otuđenje i samoću čovjeka kojega je do ruba besmisla dovelo poslijeratno raspoloženje. Ovaj kolaž zato predstavlja i sizifovsku nemoć odnosno nemogućnost čovjeka da išta promijeni. Ipak, sam svršetak predstave sugerira da postoji mogućnost izbora i djelovanja koje ostaje na svima nama. Publika stoga sama, ako tako želi, može odabrati sretan svršetak igre. 

 

21.00

OKRUGLI STOL

 

 

27. 3. 2018.

 

17.30

MOJA SCENA - Međunarodni centar za umjetnost

W. Shakespeare: THE LOVER'S SCENE (from Midsumer Night's Dream)

Ljubavna scena iz Sna ljetne noći

redatelj: Stuart Jameson

Ljubavnici Lysander i Hermia odlaze u začaranu šumu gdje se razdvoje. Demetrije (koji je zaljubljen u Hermiju) od Helene (koja je zaljubljena u Demetrija) sazna za njihov bijeg u šumu te i oni oboje odlaze u potragu. Kaos nastaje kad magični i nestašni šumski vilenjak Puck ljubavnim napitkom začara Lisandra i Demetrija tako da se oni zaljube u prvo biće koje ugledaju pri buđenju - u Helenu. Scena počinje u apsolutnoj konfuziji. Završavamo s Puckovim monologom s kraja komada u kojem se on obraća publici.

Predstava se igra na engleskom jeziku.

 

18.00

OKRUGLI STOL

 

18.30

Kazališna radionica PUNKOŠIPAK - Udruga Trećeprostor

Ivana Sajko: NARANČA U OBLACIMA

redateljica: Irena Boćkai

Predstava inkluzivne kazališne radionice 'Punkošipak' nastala je prema dramskom tekstu 'Naranča u oblacima' hrvatske suvremene dramatičarke Ivane Sajko. Radnja je smještena u prostor između neba i zemlje. Priča je to o životu i smrti, o stvarima kojih se ne možemo odreći i onima koje smo spremni zaboraviti, o vječnom traganju za smislom, o gubitku iluzija i upornom stremljenju ka nedostižnom …

 

19.30

OKRUGLI STOL

 

20.00

Teatar TIRENA

Nina Horvat: DO POSLJEDNJE KAPI KRVI

redateljica: Ines Škuflić-Horvat

"Do posljednje kapi krvi" je crna komedija o obitelji u kojoj nitko nikoga baš previše ne voli i svi su spremni jedni drugima zabiti nož u leđa. Doslovno.

Priča počinje karminama, jer svi misle da je glava obitelji Lorena poginula u prometnoj nesreći, no žalovanje im nekako ne ide, malo nedostaje da otvore šampanjac! Nitko nije pretjerano uzrujan što je više nema i vrlo se neugodno iznenade kad Lorena osvane živa i zdrava.

S obzirom da nikome ne odgovara da je živa, snaha planira da joj stave tablete u čaj, muž je pokušava ugušiti jastukom, a sin baciti niza stepenice. Kad su novci u igri - milosti nema! No stvari će se opako zakomplicirati. Kriva osoba sjeda u auto kojem su prerezane kočnice, sestra će nastrijeliti brata... Hoće li itko ostati živ ?

Nakon prošlogodišnje kafkijanske teme , odlučili smo se malo odmoriti uz komediju. Umjesto društva, ovog puta nam je tema (disfunkcionalna) obitelj.  Ono što je zajedničko jest da kod nas nema happy enda..

 

21.00

OKRUGLI STOL

 

 

28. 3. 2018.

 

17.30

Dramska družina GORDOGAN

Mujičić – Škrabe - Senker: DOMAGOJADA

redatelj: Ivan Janjić

Radnja komedije smještena je u Veneciju, tj duždevu palaču, ali s obzirom na to da djelo ima elemente i likove iz bajke (dvorac, kralja i kraljicu, viteza i slugu, savjetnika i patuljka te troglava zmaja), moguće ga je smjestiti bajkovito: bilo kada i bilo gdje! Radnja je klišejizirana i parodirana: dužd je u prošlosti, kako bi spasio grad, obećao zmaju dati vlastitu kćer kad odraste, a mi pratimo tijek radnje kad je zmaj došao po obećani dar. Kako to već biva, u radnju se upleće „hrabri“ vitez sa svojim slugom, a tko bi sluga mogao biti negoli priprosti Domagoj iz Hrvatske. Dramski je tekst pisan u stihu tako da smijeha, pjesme i dinamičnih scena ne nedostaje.

 

18.00

OKRUGLI STOL

 

18.30

KLUB BOSANSKIH STUDENATA - dramska sekcija KBS

Josip Frljić: LUDI I PREVARENI

redatelj: Josip Frljić

Predsjednik Mili Maznić i doktor Pero Kumić su vlasnici umobolnica u koje šalju sve poštene, nepodobne ljude koji se pobune njihovoj tiraniji. U svakom aspektu društva se preslikava isti problem društva, i isti način po kojemu Mili Maznić i Pero Kumić  uvijek uspijevaju izbjeći ruku pravde. Cilj predstave je da potakne ljude da se bore za pošteno i pravedno društvo, krenuvši od sebe, te da je to jedini način kojim možemo iskorijeniti nepotizam i korupciju koje su rak-rane našega društva.

 

19.30

OKRUGLI STOL

 

 

20.00

Diletantsko Kazalište PENTRAVCI

Vjekoslav Domini: TI SI MOJ NAJDRAŽI TERET  

redatelj: Branko Mikac

Poslijetrideset godina bračnog života, žena, frizerka, namjerava ostaviti muža, bankovnog službenika, jer je nesretna braku. Žali se da joj je muž ”ko ljubavnik nikakav, a ni dete joj nije naredil”. Ozbiljne novce nikad nije znao zaraditi i život joj je kraj njega jako skroman. Sve u svemu sasvim je nesposoban za svakodnevni život. On se brani moralnošću, pa navodi svoje silno poštenje, nepotkupljivost i odricanje od stjecanja materijalnih dobara. Iz žestokih sukoba, koji su na trenutke tragikomični, doznajemo da su supružnici Picukarić karakterno različiti i žive u dva suprotna svijeta. Hoće li njih dvoje ipak naći faktor pomirbe i dovoljno jak argument za daljnji suživot?

 

21.00

OKRUGLI STOL

 

29. 3. 2018.

 

17.30

POKUS - Dramska skupina Centra KNAP

Grupa: SESTRE

redateljica: Amanda Prenkaj

Dvije sestre, Alberta i Elvira,  svojim dolaskom u mali gradić  počinju zagorčati život svojim školskim prijateljicama. Iako ih djevojčice iz škole na početku pokušaju prihvatiti, čudnovati par sestara,  izaziva svojim zastrašujućim i neobičnim ponašanjem  jezu po školskim hodnicima, a njihov privatni život je nedokučiva misterija, sestre su obavijene velom straha i tajne. No,  djevojčice iz škole odlučuju da ne žele više živjeti u strahu od  terora koji oko sebe šire sestre- tako mali mozgovi se zajedno slažu i smišljaju plan kako ih  otjerati iz grada ili barem saznati zašto su tako čudne. Odlaze u dvorac na rođendansku proslavu sestara,  uvjerene da je to idealna prilika da svoj plan sprovedu u djelo, ali hoće li baš njihov plan ispasti kako su zamislile ili će sestre njihov život zauvijek pretvoriti u priču iz horrora?

 

18.00

OKRUGLI STOL

 

18.30

KUD "RUŽA PRIGORJA"

Ratko Bjelčić: MAMAC 

redatelj:Vinko Štefanac

Dva prijatelja razgovaraju o kolegici i jedan nagovara drugog, s obzirom da je drugi samac, da je pokuša osvojiti, jer kako mu se čini ona upravo to i očekuje od njega te mu šalje duge i tople poglede prilikom susreta unutar firme. Tu nastaje zaplet.

 

19.00

OKRUGLI STOL

 

20.00

TEATAR GAUDEAMUS 2 - Centra KNAP

Hasan Džafić (Adaptacija filmskoga predloška): GLUHA SVADBA

redateljica: Rebecca Agić

Predstava, kao i sam film po kojem je nastala, ne daje odgovore, nego postavlja pitanja. Tih je pitanja mnogo, a tiču se vlasti, osvete, čovjekove potrebe za moći, potrebe da sačuva svoje dostojanstvo i tako dalje. Ali jedno pitanje doima se centralnim, a to je pitanje o smislu, besmislu i opravdanosti pobune, kao i o smislu, besmislu i opravdanosti, od strane vlasti, uzvraćenog udarca kada se pobuna dogodi. Na to pitanje, čini se, odgovora nema, nikada ga nije bilo, a ljudskoj povijesti, nažalost,  tekle su, teku i teći će rijeke krvi.

(Hasan Džafić, dramaturg)

 

20.30

OKRUGLI STOL

 

21.00

AFTERSKAZ PARTY

 

22.00

Izbor predstava za 22. festival zagrebačkih kazališta amatera

 

 

Sljedeća prikazivanja:

Foto-galerija:

pogledaj sve slike

Ulaznice:
Cijena ulaznice u redovnoj prodaji : 0

Izvedbe:
13