Impressum

Dizajn

Razvoj

Webmaster

KCP, ZSKA

Andrea Slama i Davor Kovač

Pod naponom
Pod naponom

 

Nova kazališna trupa Mašina igre predstavlja se monodramom "Pod naponom"

Nova nezavisna kazališna skupina Mašina igre (MI) predstavlja se zagrebačkoj publici 10. ožujka u Kazalištu KNAP monodramom "Pod naponom". Inspirirana tekstovima Ariela Dorfmana i Franza Xavera Kroetza, predstava prikazuje čileansku djevojku iz vremena Pinochetove diktature u bolnom procesu ponovnog stjecanja identiteta i prevladavanja trauma nastalih stravičnom psihofizičkom torturom. Uz pomoć toplih uspomena, umjetničkog stvaranja, suza i opsesija protagonistica pruža otpor nasilju koje je na njoj ostavilo vidljive i skrivene povrede. Redatelj predstave je Davor Kovač, a glavnu ulogu tumači riječka glumica Andrea Slama. Početak predstave je u 20.00 sati, a ulaznice možete nabaviti u Centru za kulturu KNAP.

Ovom predstavom na nezavisnu kazališnu scenu stupa kolektiv koji uz Andreu Slamu čine i glumica Paola Slavica, a s monodramom "Pod naponom" dodatno se potiče alternativni izraz u Kazalištu KNAP. Mašina igre kazališnu prisutnost shvaća kao složeni uređaj različitih izvedbenih praksi, s naglaskom na međuigri i dinamičnim odnosima različitih elemenata stvaralačkog procesa.

Aktualne i raznolike teme te provokativne i inovativne forme postavljene u intermedijalnom pristupu obilježja su potrage za cjelovitim umjetničkim djelovanjem skupine MI koja će se bez sumnje izvrsno uklopiti u suvremeni i energični repertoar KNAP-a.

Sljedeća prikazivanja:

Foto-galerija:

pogledaj sve slike

Ulaznice:
Cijena ulaznice u redovnoj prodaji : 50 kn

Redatelj:
Davor Kovač

Trajanje:
40 min

Glume:
Andrea Slama

Koreograf:
Paola Slavica

Kostimograf:
Leana Alić

Rekviziter:
Miriam Brajković

Inspicijent:
Miriam Brajković

Majstori svjetla i tona:
Darko Crnčević

Dizajn plakata i programske knjižice:
Luka Borčić

Fotografija:
Lovro Buva

Dizaj rasvjete i video:
Luka Matić, Dalija Dozet

Tehničar:
Domagoj Gerovac

Premijera:
10.3.2018.

Produkcija:
Mašina igre

Izvedbe:
3