Impressum

Dizajn

Razvoj

Webmaster

KCP, ZSKA

Rina Kotur, Josipa Bubaš

Rubberband
Rubberband

 

Plesna predstava

Rubberband se bavi motivom povratka, nesvjesnog ili polusvjesnog ponavljanja kao izvora autoironije, frustracije ali i sigurnosti, stabilnosti i utjehe poznatoga. Podsvjesni mehanizmi izvor su autorefleksije i imaginacije kroz improvizaciju teksta i pokreta, dok se prostor istraživanja izvedbe u predstavi uvijek iznova otvara kroz ponavljanje. Etabliraju se motivi, navike i načini, neprestanog pojavljivanja istoga, ali uvijek drugačijega kroz svakodnevno i apstraktno. Repeticiju pri tome obilježava težnja da postane nešto drugo, da pobjegne od vlastitog mehanizma unatoč činjenici da se uvijek ponovo vraća njegovom ishodištu.

Program podržava Ministarstvo kulture.

 

JOSIPA BUBAŠ 

Bavi se izvedbom koristeći elemente fizičkog kazališta,suvremenog plesa i performansa. Educirala se na brojnim radionicama i klasevima. Sudjelovala kao izvođačica i koautorica na različitim projektima, a u zadnje vrijeme radi i autorski u manjim izvedbenim formatima.  Redovno objavljuje na  HRA3, te u različitim časopisima i na portalima. Trenutno je apsolventica na doktorskom studiju na Interdisciplinarnim humanističkim znanostima na Sveučilištu u Zadru gdje se bavi različitim aspektima tjelesnosti i izvedbe.

 

 

RINA KOTUR

 

Bavi se pedagogijom u suvremenom plesu. Psihologiju diplomirala, Geštalt psihoterapiju upravo upisala. Iza sebe ima 4 autorske plesne predstave i kontinuitet od 10 godina izvođačkog djelovanja u projektima Plesnog kolektiva d_lc (dance_lab collective) i EkS-Scene. Pedagoški rad obavlja u Umjetničkoj školi „Franje Lučića“ i Otvorenom Učilištu Zagreb.

Sljedeća prikazivanja:

Foto-galerija:

pogledaj sve slike

Ulaznice:
Cijena ulaznice u redovnoj prodaji : 30 kn

Trajanje:
45 min

Glume:
Josipa Bubaš

Koreograf:
Rina Kotur, Josipa Bubaš

Kostimograf:
Željko Drmić

Dizajn svjetla:
Rina Kotur

Produkcija:
dance_lab_collective

Izvedbe:
1