Impressum

Dizajn

Razvoj

Webmaster

KCP, ZSKA

Novosti

Prijave za 43. SKAZ

12.1.2019.

Prijave za 43. SKAZ

 


PRIJAVE ZA 43. SKAZ (SUSTERI ZAGREBAČKIH KAZALIŠNIH AMATERA)

Zagrebačka scena kazališnih amatera i Centar KNAP jednom godišnje organizatori su Susreta kazališnih amatera Zagreba (SKAZ) i Festivala zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA).

43. Susret kazališnih amatera Zagreba održat će se od 15. do 29. ožujka 2019. u Centru KNAP, Ivanićgradska 41 a, Zagreb.

SKAZ predstavlja cjelovit uvid u zagrebački kazališni amaterizam, a prosudbeno povjerenstvo SKAZ-a odabire najbolje predstave za  Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA). 23. FZKA održat će se 30. i 31. ožujka 2019. u Kazalištu KNAP.

Predstave izabrane za Festival zagrebačkih kazališnih amatera prihvaćaju se kao isključiva predselekcija za državni festival (59. FHKA) u organizaciji Hrvatskog sabora kulture koji će biti održan u Vodicama od 17. do 19. svibnja i od 24. do 26. svibnja 2019.
Prijavnicu za 43. SKAZ zatražite na adresi: boris.kovacevic@knap.hr. Ispunjena prijavnica treba biti dostavljena isključivo e-mailom zaključno do 22. veljače 2019. na e- mail adresu: boris.kovacevic@knap.hr.
Obvezatni sastanak predstavnika svih grupa koje sudjeluju na SKAZ-u održat će se u srijedu 6. ožujka 2019. u 18 sati u Centru KNAP (foyer), Ivanićgradska 41a, Zagreb. Na spomenutom sastanku voditelji grupa i autori dužni su potpisom ovjeriti svoje prijavnice.

Više

Kishon u KNAP-u

21.9.2018.

Kishon u KNAP-u

 

Djela Ephraima Kishona prevođenija su od Biblije. Njegove knjige prisutne su u Hrvatskoj od 70-ih godina prošlog stoljeća i od tada se ne prestaju prepričavati po gradskim kafićima. Kishonov pronicljiv, samoironičan pogled na svijet i na naše skrivene i javne navike toliko se stopio s hrvatskim mentalitetom da ga s pravom možemo smatrati i domaćim piscem.

Više

KNAP +

27.4.2017.

KNAP +

Proljeće u KNAP-u

Dragi naši, ovoga proljeća odlučili smo se probuditi s novom energijom. Odlučili smo otvoriti vrata kazališta KNAP mladim umjeticima, umjetničkim organizacijama i udrugama, a time i našoj publici ponuditi nove, zanimljive dramske, plesne i eksperimentalne programe, predstave i preformanse. Želja nam je iskoristiti potencijal KNAP-a i postati mjesto okupljanja, propitivanja, stvaralaštva; mjesto gdje će se uvijek događati nešto novo, nesvakidašnje i zanimljivo... nešto što će dodatno obogatiti i razvijati kazalište na Peščenici, kao i Centar kulture u cjelini.

Želimo da novi program našeg kazališta KNAP+ postane platforma umjetnicima bez «doma», gdje će moći svoje stvaralaštvo predstaviti publici uz profesionalne uvijete i podršku. Prvi koji su prepoznali našu inicijativu KNAP+ platforme su dance_lab_collective, koji nam dolaze s plesnom predstavom Rubberband i ATEATAR koji će u dva termina tijekom svibnja izvesti svoju hvaljenu predstavu Vilimov Shakespeare.

Zaokret i buđenje u kazalištu KNAP donosi razne novosti, a to su povoljnije ulaznice za sve naše predstave u svibnju, kao i mnoge besplatne programe za djecu i odrasle u sklopu Centra KNAP.

Obećajemo još mnogo kvalitetnih i zanimljivih programa u sklopu Centra i kazališta KNAP tijekom sezone 2017./2018., a Vas zadužujemo za jednostavan zadatak; da odlučite konzumirati kulturu na Peščenici što češće, da budete aktivan sudionik u našim programima, da nas kritizirate i hvalite, da nam kažete svoje želje, ideje i savjete, a mi vama obećajemo da ćemo biti još bolji, zanimljiviji i raznovrsniji!

Vidimo se u KNAP-u, vidimo se na Pešči!

Više