Impressum

Dizajn

Razvoj

Webmaster

KCP, ZSKA

Novosti

U tijeku su prijave za 42. susrete kazališnih amatera Zagreba

8.1.2018.

 

42. SUSRET KAZALIŠNIH AMATERA ZAGREBA

Zagrebačka scena kazališnih amatera i Centar KNAP jednom godišnje organizatori su Susreta kazališnih amatera Zagreba (SKAZ) i Festivala zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA).

42. Susret kazališnih amatera Zagreba održat će se od 16. do 29. ožujka 2018. u Centru KNAP, Ivanićgradska 41 a, Zagreb.

SKAZ predstavlja cjelovit uvid u zagrebački kazališni amaterizam, a prosudbeno povjerenstvo SKAZ-a odabire najbolje predstave za  Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA). 22. FZKA održavat će se 7. i 8. travnja 2018. u Kazalištu KNAP.

Predstave izabrane za Festival zagrebačkih kazališnih amatera prihvaćaju se kao isključiva predselekcija za državni festival ( 58. FHKA) u organizaciji Hrvatskog sabora kulture koji će se odžati u Pazinu od 11. do 13. 05. i u Vodicama od 25. do 27. 05. 2018.

Prosudbeno povjerenstvo 42. SKAZ-a:

 

Mira Muhoberac, dramaturginja, teatrologinja, kazališna kritičarka

Ivana Peroš, kazališna redateljica,

Zlatko Krilić, književnik, scenarist, dramski pisac

 

Više

Premijera: Dobri čovjek Bažulek

2.12.2017.

Premijera: Dobri čovjek Bažulek

 

Najnoviju komediju Nina Škrabea na scenu KNAP-a postavlja legendarni Georgij Paro.

Dobri čovjek Bažulek groteskna je komedija o malom hrvatskom čovjeku, dobronamjernom i susretljivom, nesigurnom i tjeskobnom, sitnom kotačiću u globalnom i lokalnom mehanizmu.

Više

KNAP +

27.4.2017.

KNAP +

Proljeće u KNAP-u

Dragi naši, ovoga proljeća odlučili smo se probuditi s novom energijom. Odlučili smo otvoriti vrata kazališta KNAP mladim umjeticima, umjetničkim organizacijama i udrugama, a time i našoj publici ponuditi nove, zanimljive dramske, plesne i eksperimentalne programe, predstave i preformanse. Želja nam je iskoristiti potencijal KNAP-a i postati mjesto okupljanja, propitivanja, stvaralaštva; mjesto gdje će se uvijek događati nešto novo, nesvakidašnje i zanimljivo... nešto što će dodatno obogatiti i razvijati kazalište na Peščenici, kao i Centar kulture u cjelini.

Želimo da novi program našeg kazališta KNAP+ postane platforma umjetnicima bez «doma», gdje će moći svoje stvaralaštvo predstaviti publici uz profesionalne uvijete i podršku. Prvi koji su prepoznali našu inicijativu KNAP+ platforme su dance_lab_collective, koji nam dolaze s plesnom predstavom Rubberband i ATEATAR koji će u dva termina tijekom svibnja izvesti svoju hvaljenu predstavu Vilimov Shakespeare.

Zaokret i buđenje u kazalištu KNAP donosi razne novosti, a to su povoljnije ulaznice za sve naše predstave u svibnju, kao i mnoge besplatne programe za djecu i odrasle u sklopu Centra KNAP.

Obećajemo još mnogo kvalitetnih i zanimljivih programa u sklopu Centra i kazališta KNAP tijekom sezone 2017./2018., a Vas zadužujemo za jednostavan zadatak; da odlučite konzumirati kulturu na Peščenici što češće, da budete aktivan sudionik u našim programima, da nas kritizirate i hvalite, da nam kažete svoje želje, ideje i savjete, a mi vama obećajemo da ćemo biti još bolji, zanimljiviji i raznovrsniji!

Vidimo se u KNAP-u, vidimo se na Pešči!

Više

Nagrada hrvatskog glumišta Mladenu Vasaryu

25.11.2016.

Nagrada hrvatskog glumišta Mladenu Vasaryu

 

Mladen Vasary dobitnik je Nagrade hrvatskog glumišta za sporednu ulogu u predstavi "Malo morgen" Nina Škrabea u režiji Georgija Para i izvedbi Kazališta KNAP iz Zagreba.

Više

Nagrada Mladenu Vasaryu na 5. Bobijevim danima u Histrionskom domu

2.11.2016.

Nagrada Mladenu Vasaryu na 5. Bobijevim danima u Histrionskom domu

 

Na 5. Bobijevim danima smijeha u Histrionskom domu,glumac Mladen Vasary nagrađen je za intenzitet glumačke igre i virtuozne transformacije u predstavi Malo Morgen Nina Škrabea u režiji Georgija Para i izvedbi kazališta KNAP u kojoj tumači glumca koji nema mjesta u suvremenom teatru, jer su redatelji degradirali njegovu profesiju, pa se njome po narudžbi služi da izvan pozornice pokazuje svoje umijeće, te za potrebe prevare koja je temelj ove komedije uvjerljivo, ali i karikaturalno glumi primitivnog tajkuna, nogometnog menadžera ili nesposobnog kompjuteraša.

Više

Nagrade KNAP-u na 37 Danima satire u Kerempuhu.

26.6.2013.

Nagrade KNAP-u na 37 Danima satire u Kerempuhu.

Nagrada za najbolji tekst pripala je Borivoju Radakoviću za Grupu u produkciji KNAP-a.

Pet ravnopravnih glumačkih nagrada dijele Živko Anočić (Fine mrtve djevojke), Krešimir Mikić (Tartuffe), Minja Peković (Čudo u Poskokovoj Dragi), Borko Perić (Gospođa ministarka) i Iva Visković (Grupa).

Muškom dijelu ansambla predstave 'Grupa' odnosno Sretenu Mokroviću, Ranku Zidariću i Ivici Zadru, priznanje je dodijeljeno 'za uvježbano i dokazano glazbeno umijeće'.

Više

Predstavi "Glumice & to" nagrada VI Gumbekovih dana

28.3.2013.

Predstavi

Najboljom predstavom VI Gumbekovih dana - međunarodnog festivala cabareta ocijenjena je predstava Glumice & toDunje Fajdić u režiji Ivane Horvat, Petre Kurtele, Amande Prenkaj i Dunje Fajdić u produkciji Kazališta na Peščenici KNAP i Umjetničke organizacije Kravice iz Zagreba.

Više

"Amateri" Borivoja Radakovića u režiji Petra Večeka i produkciji kazališta KNAP najnagrađivanija je predstava u 2011. godini.

25.11.2011.

"Amateri" Borivoja Radakovića u režiji Petra Večeka i produkciji kazališta KNAP najnagrađivanija je predstava u 2011. godini.

Više