Impressum

Dizajn

Razvoj

Webmaster

Impressum

Dizajn

Razvoj

Webmaster

KCP, ZSKA

Galerija

Odaberite predstavu:

Ponoćni boogie

Autor: Edo Popović

Najavljujemo: Schnitzler u KNAP-u

17.5.2018.

 

A. SCHNITZLER / A. ČEKO

Redateljica Ivana Peroš postavlja u KNAP-u Schnitzlerovo remek-djelo Rondo u adaptaciji dramaturginje Anite Čeko. Glavne uloge dodijeljene su mladim glumcima Nikolini Ljuboja i Danijelu Radečiću. Skladatelj je Igor Savin, scenograf i kostimograf Igor Dobranić.

 

Prošlo je 120 godina od kontroverznog i svojedobno zabranjivanog djela Reigen austrijskog dramatičara Arthura Schnitzlera, a ono i dalje provocira neuralgične točke društva i ističe seksualnost kao pokretačku silu koja perpetuira kroz deset prizora između likova muškaraca i žena, pripadnika različitih društvenih slojeva. Bez obzira koliko sofisticirane metode zavođenja koristili, u kojoj mjeri i kojim se sve moralnim i tradicionalnim vrijednostima ogrtali, cilj im je zajednički, zadovoljenje. Prikrivajući diskrepanciju između intimnih radnji i društvenog očitovanja, likovi nisu u iskrenom osobnom konfliktu, oni su preslika društvene neuroze uzrokovane neskladom tajnog ophođenja seksualnim nagonima i javno proklamiranih moralnih načela. Taj istovremeno humorističan, satiričan, uznemirujuće seksi, a opet bjelodano istinit krug se zatvara i nastavlja vrtjeti kroz vrijeme.

Više

KNAP +

27.4.2017.

Proljeće u KNAP-u

Dragi naši, ovoga proljeća odlučili smo se probuditi s novom energijom. Odlučili smo otvoriti vrata kazališta KNAP mladim umjeticima, umjetničkim organizacijama i udrugama, a time i našoj publici ponuditi nove, zanimljive dramske, plesne i eksperimentalne programe, predstave i preformanse. Želja nam je iskoristiti potencijal KNAP-a i postati mjesto okupljanja, propitivanja, stvaralaštva; mjesto gdje će se uvijek događati nešto novo, nesvakidašnje i zanimljivo... nešto što će dodatno obogatiti i razvijati kazalište na Peščenici, kao i Centar kulture u cjelini.

Želimo da novi program našeg kazališta KNAP+ postane platforma umjetnicima bez «doma», gdje će moći svoje stvaralaštvo predstaviti publici uz profesionalne uvijete i podršku. Prvi koji su prepoznali našu inicijativu KNAP+ platforme su dance_lab_collective, koji nam dolaze s plesnom predstavom Rubberband i ATEATAR koji će u dva termina tijekom svibnja izvesti svoju hvaljenu predstavu Vilimov Shakespeare.

Zaokret i buđenje u kazalištu KNAP donosi razne novosti, a to su povoljnije ulaznice za sve naše predstave u svibnju, kao i mnoge besplatne programe za djecu i odrasle u sklopu Centra KNAP.

Obećajemo još mnogo kvalitetnih i zanimljivih programa u sklopu Centra i kazališta KNAP tijekom sezone 2017./2018., a Vas zadužujemo za jednostavan zadatak; da odlučite konzumirati kulturu na Peščenici što češće, da budete aktivan sudionik u našim programima, da nas kritizirate i hvalite, da nam kažete svoje želje, ideje i savjete, a mi vama obećajemo da ćemo biti još bolji, zanimljiviji i raznovrsniji!

Vidimo se u KNAP-u, vidimo se na Pešči!

Više

subota, 22.9.2018.

Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto

20:00h @ KNAP

subota, 29.9.2018.

Rondo

20:00h @ KNAP