Impressum

Dizajn

Razvoj

Webmaster

KCP, ZSKA

Arhiva novosti

Godina:Alt- Knap - nova scena Kazališta Knap u veljači

24.1.2019.

Alt- Knap - nova scena Kazališta Knap u veljači

Program  ˝Volimo se u veljači˝  u Kazalište Knap donosi ciklus alternativnog kazališnog izričaja. Kroz tri četvrtka tijekom veljače u programu Kazališta  Knap naći će se alternativne kazališne produkcije pod zajedničkim nazivom „Alt- KNAP“., dvije  nastale u sklopu platforme  Knap PLUS  u suradnji  sa nezavisnim,  mladim kazališnim udrugama Teatar Mašina igre s predstavom ˝Pod naponom˝ i  Studio 9 ˝Ja sam Veronika ˝,   te međunarodno gostovanje  hrvatskog perfromera Borisa Kadina  s projektom ˝ Što mi je rekao Joseph Beuys dok sam mrtav ležao u njegovom naručju, nastalog u suradnji sa slovenskim performing kolektivom Via Negativom, u režiji Bojana Jablanovca. 

„Alt-KNAP“  osim što  kroz ovaj ciklus želi predstaviti svoj zainteresiranoj publici  drugačija kazališna iskustva  kroz prezentaciju  projekata, nakon predstava će organizirati i razgovore s umjetnicima, autorima  i  publikom a kroz  neformalno druženje pokušat ćemo ustanoviti i osvijetliti što je uopće u Hrvatskoj danas alternativno kazalište, koje su njegove mogućnosti, zašto i kako dopire ili ne dopire do publike, i zašto nam je važno. 

 

 

Više

Prijave za 43. SKAZ

12.1.2019.

Prijave za 43. SKAZ

 


PRIJAVE ZA 43. SKAZ (SUSTERI ZAGREBAČKIH KAZALIŠNIH AMATERA)

Zagrebačka scena kazališnih amatera i Centar KNAP jednom godišnje organizatori su Susreta kazališnih amatera Zagreba (SKAZ) i Festivala zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA).

43. Susret kazališnih amatera Zagreba održat će se od 15. do 29. ožujka 2019. u Centru KNAP, Ivanićgradska 41 a, Zagreb.

SKAZ predstavlja cjelovit uvid u zagrebački kazališni amaterizam, a prosudbeno povjerenstvo SKAZ-a odabire najbolje predstave za  Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA). 23. FZKA održat će se 30. i 31. ožujka 2019. u Kazalištu KNAP.

Predstave izabrane za Festival zagrebačkih kazališnih amatera prihvaćaju se kao isključiva predselekcija za državni festival (59. FHKA) u organizaciji Hrvatskog sabora kulture koji će biti održan u Vodicama od 17. do 19. svibnja i od 24. do 26. svibnja 2019.
Prijavnicu za 43. SKAZ zatražite na adresi: boris.kovacevic@knap.hr. Ispunjena prijavnica treba biti dostavljena isključivo e-mailom zaključno do 22. veljače 2019. na e- mail adresu: boris.kovacevic@knap.hr.
Obvezatni sastanak predstavnika svih grupa koje sudjeluju na SKAZ-u održat će se u srijedu 6. ožujka 2019. u 18 sati u Centru KNAP (foyer), Ivanićgradska 41a, Zagreb. Na spomenutom sastanku voditelji grupa i autori dužni su potpisom ovjeriti svoje prijavnice.

Više