Impressum

Dizajn

Razvoj

Webmaster

KCP, ZSKA

Arhiva novosti

Godina:NOĆ KAZALIŠTA U KNAPU

23.10.2018.

NOĆ KAZALIŠTA U KNAPU

19.30 Ruzzante: Mušica

U Noći kazališta u KNAP-u gostuje Gradsko kazalište Sisak s remek-djelom renesansne literature Ruzzanteovom Mušicom. Sjajnu glumačku ekipu čine Nataša Kopeč, Marko Hergešić, Filip Detelić i Ivan Grčić. Redatelj Silvije Vadla.

Gratis ulaznice možete podići u uredu marketinga od 12. studenog 2018.

 

22.00 Kishon: Kod kuće je nagore

Ulaznice s popustom od 50% mogu se podići u uredu marketinga od 12. studenog 2018.

Cijena ulaznica s popustom iznosi 25,00 kn.

Više

Najavljujemo: Schnitzler u KNAP-u

17.5.2018.

Najavljujemo: Schnitzler u KNAP-u

 

A. SCHNITZLER / A. ČEKO

Redateljica Ivana Peroš postavlja u KNAP-u Schnitzlerovo remek-djelo Rondo u adaptaciji dramaturginje Anite Čeko. Glavne uloge dodijeljene su mladim glumcima Nikolini Ljuboja i Danijelu Radečiću. Skladatelj je Igor Savin, scenograf i kostimograf Igor Dobranić.

 

Prošlo je 120 godina od kontroverznog i svojedobno zabranjivanog djela Reigen austrijskog dramatičara Arthura Schnitzlera, a ono i dalje provocira neuralgične točke društva i ističe seksualnost kao pokretačku silu koja perpetuira kroz deset prizora između likova muškaraca i žena, pripadnika različitih društvenih slojeva. Bez obzira koliko sofisticirane metode zavođenja koristili, u kojoj mjeri i kojim se sve moralnim i tradicionalnim vrijednostima ogrtali, cilj im je zajednički, zadovoljenje. Prikrivajući diskrepanciju između intimnih radnji i društvenog očitovanja, likovi nisu u iskrenom osobnom konfliktu, oni su preslika društvene neuroze uzrokovane neskladom tajnog ophođenja seksualnim nagonima i javno proklamiranih moralnih načela. Taj istovremeno humorističan, satiričan, uznemirujuće seksi, a opet bjelodano istinit krug se zatvara i nastavlja vrtjeti kroz vrijeme.

Više

Svečana 150 izvedba "Lojtrice"

12.4.2018.

Svečana 150 izvedba

U nedjelju 15. travnja 2018. svečano ćemo obilježiti 150 izvođenje predstave "Smisao života gospodina Lojtrice" koja je postala zaštitni znak kazališta KNAP:

Više

Priprema, pozor... kazalište!

23.3.2018.

U okviru programa "Priprema, pozor... kazalište!" knjižnica S. S. Kranjčevića organizira predstavu

 

O. Frljić: MRZIM ISTINU!

Režija i koncept: Oliver Frljić
Igraju: Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Filip Križan i Iva Visković

 

Predstava će se održati u kazalištu KNAP 23. travnja 2018. s početkom u 20 sati.

ULAZ BESPLATAN.

Više

FANTASTIČNI UTORAK U KNAP-u

5.3.2018.

Dragi naši,

u utorak, 06. ožujka 2018. godine u uredu marketinga kazališta KNAP od 09 do 21 sat moći ćete kupiti ulaznice po cijeni od 35 kuna za sve predstave u ožujku. 

Više

U tijeku su prijave za 42. susrete kazališnih amatera Zagreba

8.1.2018.

 

42. SUSRET KAZALIŠNIH AMATERA ZAGREBA

Zagrebačka scena kazališnih amatera i Centar KNAP jednom godišnje organizatori su Susreta kazališnih amatera Zagreba (SKAZ) i Festivala zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA).

42. Susret kazališnih amatera Zagreba održat će se od 16. do 29. ožujka 2018. u Centru KNAP, Ivanićgradska 41 a, Zagreb.

SKAZ predstavlja cjelovit uvid u zagrebački kazališni amaterizam, a prosudbeno povjerenstvo SKAZ-a odabire najbolje predstave za  Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA). 22. FZKA održavat će se 7. i 8. travnja 2018. u Kazalištu KNAP.

Predstave izabrane za Festival zagrebačkih kazališnih amatera prihvaćaju se kao isključiva predselekcija za državni festival ( 58. FHKA) u organizaciji Hrvatskog sabora kulture koji će se odžati u Pazinu od 11. do 13. 05. i u Vodicama od 25. do 27. 05. 2018.

Prosudbeno povjerenstvo 42. SKAZ-a:

 

Mira Muhoberac, dramaturginja, teatrologinja, kazališna kritičarka

Ivana Peroš, kazališna redateljica,

Zlatko Krilić, književnik, scenarist, dramski pisac

 

Više